Forside - 177-agder.no får løsninger tilrettelagt blinde/svaksynte

177-agder.no får løsninger tilrettelagt blinde/svaksynte

Blindeforbund _1
Agder Kollektivtrafikk har nå fått en ny tjeneste i deres reiseplanlegger: En tekstbasert versjon spesielt tilrettelagt blinde/svaksynte.

For en blind/svaksynt er det ofte problematisk å lese av informasjon på nettet. De fleste nettsider inneholder mye bilder, grafikk og andre design elementer som for disse menneskene og hjelpemidlene de benytter oppfattes som støy.

Blindeforbundet _ledsager

I 177-agder.no sine nye tekstbaserte versjoner av reiseplanlegger og avgangs/ankomst tavle finner man av hensyn til målgruppen et søkebilde og resultat helt fri for symboler, bilder og andre elementer som gjør tjenesten vanskelig å benytte seg av. De er utviklet av Norsk Reiseinformasjon AS på oppdrag fra Agder Kollektivtrafikk AS.

Du kan lese mer om den tekstbaserte reiseplanleggeren i en artikkel hos 177-agder.no og prøve dem ut ved å benytte lenkene under.

Lenker til tjenestene:

Tekstbasert reiseplanlegger

Avgangsoversikt holdeplass

Ankomstoversikt holdeplass

Foto: Thomas Barstad Eckhoff og Hans-Olav Forsang via Norges Bildeforbund og deres blogg

Skriv en kommentar

Rutebok for Norge

Rutebok.no er en demo-versjon som viser hvordan man med data fra rutedatabasen vår kan presentere rutesøk med utfyllende reiseinformasjon på Internett. Nettsiden inneholder gyldige ruter fra vår database og er pr. dato den eneste websiden i Norge som omfatter ruter i hele landet, samt ruter mellom Norge og utlandet. Les mer...

Åpent API

NRI har en database som inneholder all kollektivtrafikk i Norge, samt noe inn og ut av landet. Les mer...