Forside - Hafas Brukerkonferanse 2011

Hafas Brukerkonferanse 2011

IMG_1375
NRI besøkte denne uken Hacon Ingenieurgesellschaft mbH sin 14. årlige Hafas brukerkonferanse i Hannover, Tyskland. Her deltok noen av de største aktørerene innen kollektivtransport i europa. 180 deltakere fra 82 firma og 13 land var med å sette nok en besøksrekord på konferansen.

Hacon viste frem noen av sine nyeste publikasjoner og et par som fortsatt var i utviklingsfasen. Som kjent har Hacon hatt stor suksess med sin prisvinnende HAFAS for Iphone i en rekke land (snart også i Norge). Så denne gangen var det større fokus på et par av de andre godt brukte plattformene til mobil: Windows Phone7 og Android. I en demonstrasjon av offline reiseplanlegger hvor Android ble benkmerket mot Iphone applikasjonen stakk Android avgårde med en hårfin seier.

Sanntid og push-meldinger var også et par tema som fikk mye fokus i år, med god grunn. I den seneste versjonen av Hacon Navigator er det nå mulig å abonnere på toget du skal reise med. Oppstår det problemer/forsinkelser med dette toget vil du bli varslet via applikasjonen. Dette er en tjeneste som vi har sett tidligere med da kom informasjonen via SMS. Med push-meldinger kommer informasjonen via 3G/E/Wifi og utløser ingen kostnad utover den til bruk av data trafikk.

 

IMG_1374

Hacon Navigator på en Samsung Omnia 7 (Windows Phone7)


IMG_1368
IMG_1363

HAFAS for Android

Dbnav _ps

Test av DB Navigator sin nyeste funksjon på Oslo S: Augmented reality

 

Resrobot _ss

Det ble kjørt demo av løsningen på konferansen. For de som ikke har fått deg med seg har våre naboer i øst fått en ansiktsløfning samt en rekke nye funksjoner på deres resrobot.se. Løsningen, som forøvrig er et produkt av Samtrafiken i Sverige, er en komodal reiseplanlegger som gir deg reisealternativer til gange, bil, buss, tog, trikk, t-bane, båt og fly. Anbefaler deg å ta en titt på den hvis du ikke alleredet har gjort det.

Skriv en kommentar

Rutebok for Norge

Rutebok.no er en demo-versjon som viser hvordan man med data fra rutedatabasen vår kan presentere rutesøk med utfyllende reiseinformasjon på Internett. Nettsiden inneholder gyldige ruter fra vår database og er pr. dato den eneste websiden i Norge som omfatter ruter i hele landet, samt ruter mellom Norge og utlandet. Les mer...

Åpent API

NRI har en database som inneholder all kollektivtrafikk i Norge, samt noe inn og ut av landet. Les mer...