Forside - Rutebok for Iphone

Rutebok for Iphone

Rutebok_iphone1

Appstore

Nå er det endelig blitt mulig å laste ned Rutebok for iPhone i Itunes App store, helt gratis! Dette er en applikasjon som har vært i utvikling hos Norsk Reiseinformasjon AS det siste året og inneholder en rekke ettertraktede funksjoner som vil komme til nytte for tusenvis av brukere daglig. Med denne applikasjonen kan du nå få sammensatte reiser med buss, trikk, t-bane, tog, fly og båt fra den ene enden av landet til den andre.

Tysk kvalitet

Applikasjonen er basert på tyske HaCon Ingenieurgesellschaft mbH sin HAFAS for Iphone som lenge har vært i bruk av blant annet Deutche Bahn(Tyskland), ÖBB(Østerrike) og Rejseplanen(Danmark) med stor suksess. Vi føler oss med andre ord meget sikre på at programvaren vil fungere som tiltenkt.

Db _navigator

Utfordringen

Selve utviklingen av applikasjonen (programmeringen) var ikke den største jobben når det gjaldt dette prosjektet. Som nevnt over eksisterer den alleredet i en rekke varianter rundt om i Europa. Utfordringen lå naturlig nok med den bakenforliggende dataen. I Norge finnes det over 40 000 holdeplasser. Holdeplassenes navn, koordinat og tilhørighet vil nå få en eksponering som den aldri før har sett og vil naturlig nok kreve en strengere kontroll enn tidligere. NRI samler inn rutedata fra alle 19 fylker i norge - og innledningsvis hadde enkelte fylker noe bedre datakvalitet enn andre. Den største jobben kan vi med trygghet si har vært kvalitetssikring og verifisering av holdeplasser og rutedata. Dette er et pågående arbeid som krever gode rutiner og tar mye ressurser hos oss. Men bedre data betyr bedre produkter, så vi er alt annet enn motvillig til å fortsette med arbeidet.

Rutebok _iphone3

Sanntid

I denne applikasjonen vil du få sanntid på alle Norske tog via data fra Jernbaneverket. Søkemotoren tar høyde for disse data når du utfører reisesøket og presenterer eventueller forsinkelser i reisealternativene. NRI jobber med å få flere sanntidskilder integrert i reiseplanleggeren.

GPS posisjonering

Rutebok for iphone benytter i ustrakt grad telefonens innebygde GPS funksjon til å registrere din posisjon og kartlegge nærliggende holdeplasser. Med de siste versjonene av Iphone(3GS, 4G) får du også en pekepinn på hvilken retning holdeplassen befinner seg (se den lille røde pilen ved siden av holdeplassnavn på skjermbildet under). Enten kan du velge holdeplasser du vil reise fra/til fra en liste eller velge den i kartet. Deretter kan du få presentert alle avganger fra valgt holdeplass eller gjøre et konkret reisesøk fra holdeplassen til en annen holdeplass eller sted.

Rutebok _iphone6

Smart søk

Når du søker etter en holdeplass vil applikasjonen komme med forslag mens du taster inn navnet på holdeplassen eller stedet.

Rutebok _iphone2

Live cockpit

Når du har funnet reisen din kan du i reisedetaljene trykke på en av holdeplassene i traseen for å få presentert informasjon om når du vil ankomme stasjonen og hvor mange stopp som gjenstår. "Live cockpit" som denne funksjonen heter estimerer også transportmidlets hastighet ved hjelp av dine GPS posisjoner.

Rutebok _iphone4

Lagre reisedetaljer til kalender

I tillegg til å kunne lagre dine mest brukte reisemål som "favoritter" i applikasjonen kan du også enkelt lagre reisedetaljer til iphonens kalender. Har du flere kalendere installert på enheter har du mulighet til å velge hvilken kalender du vil lagre til. Reisen lagres som tekst (notat).

Rutebok _iphone7Rutebok _iphone5

Rutebok PRO

Rutebok for Mobil er gratis, men ønsker du tilgang på absolutt alle funksjonene i denne nye applikasjonen må du oppgradere til PRO. Denne koster kun kr 7,- og du får da tilgang på følgende funksjonalitet:

  • Lagre reise til kalender
  • Filtrering på transportmiddel
  • Søke 'via'
  • Søke på direkte forbindelse
  • Justere overgangstid
  • Detaljert reiseinfo (trase info og estimert posisjon på fremkomstmiddel)
  • Live cockpit
  • Augmentet Reality

Skriv en kommentar

Rutebok for Norge

Rutebok.no er en demo-versjon som viser hvordan man med data fra rutedatabasen vår kan presentere rutesøk med utfyllende reiseinformasjon på Internett. Nettsiden inneholder gyldige ruter fra vår database og er pr. dato den eneste websiden i Norge som omfatter ruter i hele landet, samt ruter mellom Norge og utlandet. Les mer...

Åpent API

NRI har en database som inneholder all kollektivtrafikk i Norge, samt noe inn og ut av landet. Les mer...